Van schetsplan tot bouwvergunning

De wetgeving rondom bouwen en verbouwen is continu in beweging. Bij Bosch en van Oers zorgen we ervoor dat we voortdurend up-to-date blijven van de regels rondom bouwvergunningen. Zo kunnen we zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers begeleiden in het vergunningentraject, van schetsplan tot bouwvergunning, en ver daarna.

Wilde u vroeger bouwen, dan had u vergunningen nodig op het gebied van bijvoorbeeld bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Tegenwoordig zijn deze vergunningen samengevoegd in één ‘omgevingsvergunning’. Ook onder andere de sloopvergunning en afvalbeschikking zijn in deze vergunning opgenomen, evenals verordeningen van provincies, gemeentes en waterschappen.

Met de introductie van de omgevingsvergunning is het aanvragen van een bouwvergunning minder gecompliceerd geworden. U dient één aanvraag in bij één loket en ontvangt daarop ook één besluit. Bosch & van Oers kan u helpen bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. We verzorgen graag de benodigde tekeningen en berekeningen en begeleiden indien gewenst het hele traject voor u.

 

Meer weten? Neem contact met ons op; we vertellen u graag meer.